VVS arbeten i föreningen

Då vi har hade en medlem under 2020 som hade en vattenskada i kök och hall, som berode på felaktigt monterade avlopp i köket så anmälde styrelsen detta till JM för åtgärd.

Första halvåret 2020 så uppstod en vattenskada i en av våra 3:or som spred sig snabbt från köket ut till hallen, då avloppet inte var korrekt monterat mot väggen under köksbänken. Det berodde på att klamrarna som håller avloppsröret mot väggen hade fel avstånd mellan varandra, det i sin tur gjorde att avloppsröret vek sig och lossnade med vattenskada som följd. 

Efter att styrelsen gjorde stickprovskontroller konstaterade vi att det är en stor risk att det kommer uppstå för eller senar fler vattenskador om detta inte åtgärdas i dessa lägenheter. Det ansåg JM också, vilket gjorde att dom tog in Frändfors VVS Service AB för att besiktiga alla 2:or och 3:or, samt åtgärda dessa lägenheter.

Frändfors har inspekterat några lägenheter och åtgärdat dom, men det är inte helt klart och vi är inte nöjda med hur dom har hanterat detta ärende och påtalat detta till JM vid två tillfällen.

Vi har informerat Frändfors ägare att alla arbeten måste vara klara senast den 9 mars 2021, då föreningen har 5-års besiktning den 10 mars 2021.

Då vi har informerat alla medlemmar om detta problem vid flertal tillfällen så vill vi förtydliga att det är viktigt att detta fel blir åtgärdat i alla berörda lägenheter, då en framtida medlem kan göra skadeståndsanspråk av den medlem som bodde i lägenheten under denna tid då det skulle åtgärdas, om det är så att Frändfors inte fick tillträde för åtgärd. 

Dessutom så kan det rent juridiskt drabba nuvarande medlem då, den kan finnas grund för uteslutning i värsta fall om styrelsen och Frändfors inte får tillträde efter flera påstötningar.

 

Om det är så att ni bor i en av dom berörda lägenheterna och Frändfors VVS Service inte varit i eran lägenhet och åtgärdat felet, så kontaktar ni dom och bokar in en tid på telefon 070-757 47 90 eller via mail frandfors.vvs@gmail.com.

 

Har ni frågor så kan ni skicka dom till fastighet@svarttarnan.se,