Nyhetsbrev december 2022

Januari-avin

Utskicket av januari-avin har blivit försenad på grund av att Simpleko saknade uppgifter om vattenförbrukningen. De har skickat ut avierna (både i pappers- och e-format) i onsdags samt flyttat fram förfallodatumet, så att alla har möjlighet att betala i tid.

 

Cykelrensning

Cykelrensningen genomfördes den 1 november. Ett antal cyklar som saknade ägare blev bortforslade och är nu i ett separat förvar i 6 månader. Om någon ägare har glömt att ta bort märkningen går det att återfå sin cykel. Ägaren kan hämta sin cykel själv hos Easy ReCycling (utan extrakostnad), eller om ägaren önskar kan cykel köras hem mot en extrakostnad på 300 kr. Tack för ert engagemang! Styrelsen ska under våren titta på lösningar hur vi kan optimera cykelförvaringen. 

 

Matavfall 

Från och med slutet på november började vi att återvinna och sortera matavfall. Matavfallskärlen finns i soprummet och varje medlem ska ha fått startkitet utanför sin dörr. I början på året kommer det finnas fler matavfallspåsar att hämta i soprummet. 

 

Storstädning av soprummet 

Innan matavfallskärlen kommit, beställde styrelsen storstädning av soprummet. Kom ihåg att detta är vårt gemensamma utrymme som vi alla ska ta hand om och att det inte är tillåtet att lämna grovsopor där. 

 

Avgiftshöjning

Från och med 1 januari 2023 kommer årsavgiften att vara 5% högre. 

 

Fusionen

Arbetet med sammanslagningen med grannföreningen Krickan är för tillfället pausat och kommer att återupptas under 2023.

 

Testa brandvarnare 

Nu i juletider är det viktigt att påminna om att testa brandvarnare hemma. Du testar brandvarnare genom att trycka på testknappen. Då testas alla funktioner i brandvarnaren, inklusive att batteriet fungerar.

 

Garagestädning

På grund av besparingar kommer garagestädningen att ske en gång om året, under våren.

 

Slänga julgran
Tack för att ni återvinner er julgran. På återvinningscentralerna kan ni lämna in julgranen när som helst året om. På platsen nedan kan ni lämna julgran till en sopbil på utsatt tid och datum. Lämna granen till personalen.

 

Farsta - Forshagagatan 1 vid OKQ8-macken, lördag 7 januari & lördag 14 januari
Kl: 13:30-14:30

 

Mer information finns här: https://www.stockholmvattenochavfall.se/har-lamnar-du-avfall/lamna-avfall-privatperson/har-lamnar-du-avfall/har-kan-du-lamna-din-gran/

 

Har ni frågor eller funderingar är ni välkomna att kontakta styrelsen på styrelsen@svarttarnan.se . Vi vill även att passa på att önska er God Jul och Gott Nytt År.
Hälsningar,
Styrelsen